vă rog să mă ajutați îmi trebuie urgent
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
5. Arta gotica a apărut in Franța , și s a răspândit in Vestul Europei (Anglia , Franța , Spania ) și centrul Europei (țările germanice , Cehia , Polonia ) . Parisul este focarul principal al artei gotice .
6. Timpul istoric in care a apărut arta gotica este in prima jumătate a secolului XII-le-a
7.Denumirea de stil gotic a fost introdusă in anul 1550
8. Goticul este stilul care defineşte, din punct de vedere artistic, perioada de vârf a Evului
Mediu Occidental. Ca şi în cazul perioadei în care a apărut, denumirea care i-a fost acordată
este una peiorativă. Stil,categorie estetică care se definește în creațiile unei culturi, unei epoci, unei grupăride creatori sau unui artist reprezentativ prin adoptarea consecventă a anumitor soluții sauconfigurații structurale; specificitatea trăsăturilor ce conferă un aspect distinct, personalizat, producțiilor respective ce explică prin acordul cu o anumită viziune asupra valorilor lumiiînconjurătoare, cu necesitatea de a evoca într -o anumită proporție dincolo de finalitatea proprie
obiectului sau actului întreprins.S.își datorează astfel fizionomia echilibrului ce se naște întresensul prospectiv al căutării soluțiilor tehnice, ingenioase, eficiente și sensul retrospectiv alevocării unor practici consacrate, al integrării funcției obiectului într -o ierarhie mai cuprinzătoare a valorilor Estetica este o disciplina filozofica ce studiaza esenta, legitatile, categoriile sistructura atitudinii umane fata de realitate, atitudine caracterizata prin reflectarea,contemplarea, valorizarea si faurirea unor trasaturi specifice ale obiectelor si proceselor din natura, societate si constiinta, sau ale creatiei omenesti Termenul de estetica provine din cuvantul grecesc “aistetikos”,avand intelesul a ceva care “se refera la perceptia senzoriala”.
Obiectul studiului esteticii este, deci atitudinea estetica. Atitudinea esteticaeste una din atitudinile fundamentale umane si se caracterizeaza prin receptivitatea fatade aspectele realitatii naturale si sociale sesizabile prin intermediul datelor senzoriale(in special vizuale si auditive) corelate cu reactiile afective si intelectuale pe careaspectele respective le trezesc in constiinta umana se manifesta astfel:dorinta de organizare a materialelor in obiecte compuse,realizand umanitatea acestora, in varietatea elementelor componente.
Explicație: