Limba română, întrebare adresată de gfulpesi, 8 ani în urmă

Va rog să mi prezentați un roman citit în prezentarea voastră aveți învedere urmatoarele indicați : 150 de cuvinte, date biografie despre autor, tema romanului, personajele, acțiunea pe scurt, părerea voastră despre roman. Va rog frumos sa mi ajutați e urgent. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tinaticu39
1

Fru tele miniei autor : Johan Steinbeck

Fructele miniei este un roman de un puternic realism ,el prezinta fara ocolisuri si fara ascunzisuri ,soarta u ei familii americane din Oklohoma, în timpul in timpul Marii crize economice .John Steinbeck anunta prin acest roman o revolutie care nu va avea loc.

Celebra Route 66 nu este altceva in vremurile tulburi,al celor nedreptatiti ,fortati sa ia drumul prinegiei cu toata agonisirea in spate si cu sperantele in suflet . Dupa ce ferma pe care o administrau in regim de ardere este desfiintata, ramasa pe drumuri , familia Joard ,eroul colectiv din Fructele miniei,este silita sa se îmbarce într-o masina veche ,inclusiv inclusiv cu cele citeva animale care au mai ramas dupa ce totul a fost vindut. Toti membrii fa iliei viseaza sa gaseasca un trai mai bun in California ,iar Tom Joard, cel mai mare fiu este eliberat conditionat din inchisoare dar cind ajunse acasa , descopera doar pamintul pustiit si salbaticit case lasate de izbeliste pe un pamint al nimanui .Un alt personaj interesant al romanului este fostul preot Jim Casy,cel ce va incerca sa devina la un moment dat glasul celor napastuiti.Cei 2 aleg sa mearga inpreuna in cautarea familiei Joard.Familia continua sa sufere un proces de disolutie .Pe rind membrii ei dispar sau pleaca,singura figura constanta era cea a mamei care se straduie din rasputeri sa îi tina pe toti in jurul sau . Ea este singurul principiu care sta in picioare in timp ce ceilalti isi pierd capul, iar relatiile umane se teterioreaza.

tema :acest roman simbolizeaza speranta !

Desi este in esenta o carte trista si dureroasa, din fiecare propozitie razbate speranta:-)

personajele principale:mama Joard ,tata Joard ,unchiul Johan Joard,Jim Casy

personajul cel mai prinpal Tom Joard


tinaticu39: date biohrafice cred ca le gasesti deja singura in Wikipedia :-) Route 66 e o sosea lunga de 2.451 de mile care leahaa orasu chicago de orasul Santa Monica (California)
tinaticu39: leahha* (lega)
tinaticu39: sper ca team ajutat:-)
tinaticu39: apropo pe motivele acestui roman sa filmat si un film
Alte întrebări interesante