Geografie, întrebare adresată de HonkaiAndGenshinFan, 8 ani în urmă

Va rog sa scrieți un rezumat despre Carpații occidentali, dau 5 stele, inima și coroană​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de EchipaCopiilor
1

Carpații Occidentali sunt așezați la Vest de Depresiunea Coliniară a Transilvaniei și se intind de la Dunăre (S) până la Văile Barcău și Șomeș (N) . Au cele mai mici inălțimi , sunt cei mai fragmentați din cauza numeroaselor ape care ii străbat , sunt despărțiți prin văi largi in trei grupe .

Carpații Occidentali, alături de Carpații Orientali și Carpații Meridionali reprezintă una dintre cele trei grupe muntoase ale României. Denumirea lor este dată referitor la poziția lor geografică (la vest, deci occidentali ca poziție) față de Depresiunea colinară a Transilvaniei, care reprezintă simultan și limita lor estică, respectiv față de Culoarul Timiș-Cerna pentru Munții Banatului (grupul sudic al Occidentalilor).

Carpații Occidentali se desfășoară între Dunăre, Barcău și Someș. Au o altitudine maximă de 1849 m în Munții Bihor, Vârful Curcubăta Mare. Discontinuitatea este una din caracteristicile de bază ale acestora. Alcătuirea geografică este foarte variată, existând un adevărat „mozaic petrografic”.

Anexe:

EchipaCopiilor: Sper că te-am ajutat :D
Alte întrebări interesante