Limba română, întrebare adresată de experienta, 9 ani în urmă

va rog sami spuneti o compunere cu un iepuras numit TUPA-TUP 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de deliascumpica98
2
1..Iepurasul vine de la scoala.Tupa-Tup fluiera nepasator.El trece prin padure.Acolo aude niste zgomote dubioase.II vine o spaima si se ascunde dupa un tufis.In spatele copacului era o creatura fioroasa care-l spera pe bietul animalut.
Iupurila si-a luat inima-n dinti sa s-a dus sa vada ce este.Cu pasi mici se apropia de bestia ce scotea sunete infricosatoare.Iepurasul se gandea"Poate-i un urs sau o vulpe..."Numai un pas il despartea de vietate cand...deodata...iesi in fata fratele animalutului,careera foarte dolofan,si-l intreaba:"Ce faci?"Auzind acestea iepurele cazu pe jos.
Iepurila a scapat astazi,dar cine stie ce se va intampla maine,asa ca s-a gandit sa  nu mai mearga prin padure.

2.Este o zi frumoasa de vara.Imi faceam fisa de lectura de la povestea "Pinocchio".Eram la ultima parte a fisei cand m-am impotmolit.Trebuia sa spun frazele ce mi-au placut,am stat pe ganduri,apoi am luat carte si am rasfoit-o.
Dupa m-am apucat sa scriu cele 3 fraze.Prima era "Dimineata, timplarul a vazut cu uimire ca baiatul cioplit din lemn se putea misca.".A doua "Iesind la joaca, a dat peste o trasurica trasa de un magarus. “-Vino cu noi in Tara Jucariilor” l-au ademenit pe Pinocchio".Si a treia "Pinocchio a devenit un baietel cuminte si au trait impreuna fericiti mult timp."
Asa ca dupa ce am terminat de scris acestea,m-am gandit sa spun si morala"Din acest text am inteles ca minciuna are picioare scurte,iar adevarul arata ce fel de persoana esti."

Spe ca te-am putut ajuta! :) 

experienta: MUTUMESC MULT
deliascumpica98: nu ai pentru ce
experienta: CHIAR FOARTE MULT
experienta: imi poti spune te rog frumos planul dezvoltat de idei
deliascumpica98: dar ai vazut ca sunt doua, da
deliascumpica98: imi pare foarte rau dar am teme foarte multe
experienta: NU E NMK
deliascumpica98: CHIAR IMI PARE RAU
experienta: OK
Alte întrebări interesante