Franceza, întrebare adresată de Elena2000111, 8 ani în urmă

Vă rog traducețimi și mie di Franceza în România dau coroana

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de JolieJulie
2
Letourdi:Tati,daca ai fi dragut,duminica nu vom face nimic....
Francois si Astuce in cor : Nimic!
Letourdi:Da,nimic:as vrea sa merg la piscina,sa dorm la soare ca o soparla.... sa mananc inghetate...
Astuce:Tati!Daca am petrece duminica in modul asta,ar fi teribil de plictisitor.
Francois:Fara indoiala,Letourdi!Pentru duminica am programat cu totul alt lucru:o plimbare lunga cu vaporul pe cursul Loarei...va fi soare,inghetate,dar de asemenea multe lucruri de vazut.
Astuce:Loara e cel mai lung fluviu din Franta,nu-i asa?
Francois:Da.Ea curge pe o distanta mai mare de 1000 km.Izvoraste (traducere mot-a-mot:isi ia sursa)  din Ardeche si se varsa in Atlantic.Ea stropeste in principal Centre-Val de Loire si Tara Loarei.Iata,cititi acest prospect:

"Valea regilor" unde serpuieste Loara e inconjurata de magnificele castele renascentiste.In aceasta "Gradina a Frantei" unde lumina si blandetea traiului sunt legendare,oamenii au modelat o incrustatie de peisaje armonioase,in jurul orizonturilor calme.
Orase si castele n-au roit fara motiv pe raurile Loarei si aflunetii sai."Drumul care merge" era pana in sec XIX regatul navigatiei.Azi Loara inca formeaza structura si unitatea unei regiuni multiple,in jurul unor orase si peisaje marcate de istorie.

Letourdi:Si alte lucruri in afara de orase si castele ?
Francois:Gradini...superbe,asemanatoare celor din Villandry,care evoca gradinile secolului XVI si apoi,in mai multe orase se organizeaza anual festivaluri de muzica clasica.
Astuce:Fara sa uitam de jazz,swing,rock si alte muzici moderne...Si inca manifestari celebre inedite,cum ar fi Balul cu Vrajitori de Bue-en-Sancerrois.

Alte întrebări interesante