Limba română, întrebare adresată de berardavid451, 8 ani în urmă

VA ROG UN REZUMAT LA CARTEA CINE MIA FURAT CASCAVALUL
SE SPANCER JOHNSON
COLECTIA CARTI CHEIE

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Goapo17
0

Răspuns:

-ai întrebat vreodată dacă ar exista un mod prin care să faci față schimbărilor din viața ta personală și profesională?

Dacă da, “Cine mi-a luat cascavalul” de dr Spencer Johnson este cartea de care ai nevoie. Titlul te face curios cu siguranță, măcar să o răsfoiești.

Dar faptul că este o carte destul de subțire (96 de pagini) o vei devora în 1-2 ore în funcție de ritmul tău de citit.

Ce este “cașcavalul”? Cașcavalul este ceea ce îți dorești în viață: o slujbă bună, o relație plină de dragoste, bani sau posesiuni materiale, sănătate sau evoluție spirituală.

În viața noastră “cașcavalul” este deseori găsit, luat și apoi găsit din nou.

Schimbarea în viețile noastre este inevitabilă și fiecare individ are propria metodă prin care să facă față schimbării. Unii dau vina pe Dumnezeu și se victimizează, unii nu au nicio reacție sau chiar se retrag iar alții pur și simplu refuză să se adapteze schimbării.

Dar sunt totuși unii care sunt întotdeauna pregătiți să facă următorul pas atunci când apare schimbarea și aleg să “meargă o dată cu valul”.

Cartea este scrisă sub formă de parabolă, cu alte cuvinte vei sustrage tu lecțiile indirect din ea. În poveste sunt prezente 4 caractere: 2 sunt oameni mici (de mărimea unor șoareci) și doi sunt chiar șoareci.

O poveste amuzantă și plină de învățăminte. Adevăratul truc este cum să convertești “cașcavalul” altuia în “cașcavalul” tău.

Este o carte care se adresează tuturor, indiferent de vârstă sau statut. Poate fi considerată și o carte de self-help, dar se aplică foarte bine și în vânzări.

Are un limbaj extrem de simplu, astfel că este o carte extrem de ușor de citit. Înțelegi fără prea multă bătaie de cap ce spune autorul, înțelegi situațiile prezentate precum și soluțiile, și este foarte ușor să reții sfaturile lui.

Conform autorului, această poveste te va ajuta să anticipezi schimbarea, să te adaptezi schimbării repede, să te bucuri de schimbare și să fii pregătit pentru schimbare din nou și din nou.

“Cine mi-a luat cașcavalul?” a fost un bestseller atunci când a apărut, în 1998. Deși au fost și câteva critici la adresa cărții (în special legate de lungimea acesteia), a fost foarte bine primită de către public, cu peste 12 milioane de copii vândute.

Dacă te aștepți la o capodoperă literară atunci nu e pentru tine.

Dacă îți dorești o carte simplă, directă și amuzantă, atunci ți-o recomand. Mie mi-a plăcut.


scurtubogdan82: Multumesc in sfarsit am gasit un raspuns bun
Goapo17: cp
Alte întrebări interesante