Limba română, întrebare adresată de dWDwa2, 8 ani în urmă

Va rog un rezumat pentru La hanul lui Manjoala de Ion Luca Caragiale

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Xzdffk
25

Răspuns:

Sper ca te.am ajutat

Explicație:

Intr-o zi un tanar calator se gandea cat ii ia sa ajunga la pocovnicul Iordache care se afla inPopesti,cu tot cu popasul la Hanul lui Manjoala..dupa calcule cel mai tarziu i-a dat 10 seara.

Cand a ajuns la han,s-a dus in bucatarie la cucoana Marghioala,careil pofti intr-o odaie.Acesta asezandu-se la masa calca motanul pe coada ,cucoana deschise usa,iar curentul stinsese lampa..acesta,pe intuneric apucase sa pupe femeia,iar cand cucoana gasi chibriturile sticla de la lampa deja se racira.

Dupa ce a mancat si a baut,povestitorul si-a dat seama ca trecu de 10:30 si a plecat in grajd dupa cal,iar cucoana a incercat sa-l opreasca pentru ca se pornise o vijalanie mare afara.Dupa ce a platit acesta a pornit la drum.In drum gasi un ied negru care era iedulcucaonei si care-i sperie calul,acesta s-a dus si l-a pus intr-un sac,desi calul iera foarte speriat.Dupa cateva ore in care a ratacit prin intuneric,calul il tranti ...deoadat un om care pazea cocenii ii spuse ca e chiar in spatele hanului,iar acesta bucuros s-a dus repede in el.

Dupa ce s-a insurat acesta afla ca hanul a luat foc cu tot cu cucoana..iar dupa afla ca acsta i-a pus farmece in fundul caciulii....


dWDwa2: multumesc
Xzdffk: cu placere :*
Alte întrebări interesante