Limba română, întrebare adresată de Soldat9900, 8 ani în urmă

va roggg urgentt
faceti o prezentare pe scurt si frumoasă a articolelor dau coroana si multe puncte ​

Anexe:

targoviste44: nu ai scris corect
Soldat9900: Ma ajuți targoviste44

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
5

Prezentarea legii pentru plata stimulentelor educaționale sub forma tichetelor sociale pentru grădiniță

Această lege este scrisă ca un text informativ obligatoriu, atât pentru beneficiari cât și pentru organele statului român, care vor avea în sarcină ducerea la îndeplinire a fiecărui articol din lege.

Fiecare articol conține o informație, un drept sau o obligație pentru părinți, sau pentru primăria din localitatea unde locuiesc părinții copiilor preșcolari.

De exemplu, în art. 19, primăriile trebuie să aibă o listă cu toți solicitanții acestui drept social.

În art. 20, aliniatul (2), scrie că "Dreptul la stimulent se suspendă pe perioadele în care copilul/copiii nu îndeplinesc condițiile de frecvență prevăzut de lege". Altfel spus, dacă familia nu trimte copilul sau copiii la grădiniță după orarul stabilit, părinții respectivi nu mai primesc acești bani sub formă de tichete sociale.

În art. 21, aliniatul (1) este specificat de unde vin în primării pentru părinți acești bani și anume, de la bugetul de stat.

În art. 22, aliniatul (1) este scris pe ce bază se dau tichetele și anume, pe baza unei cereri conform art. 7 din lege, cerere scrisă de părinți, ce documente să fie anexate și cine primește cererile și anume primăria.

În art. 23, scrie cine anume are responsabilitatea gestionării acestor tichete sociale.

În concluzie, acest text ne familiarizează cu o lege, cu termenii utilizați și cu drepturile și obligațiile pe care le au cei specificați în ea.

Succes!

Anexe:

Soldat9900: multumesc multt
Valdanet: Cu plăcere! ⚘
mirabela54379: Bună te rog frumos ai putea să mă ajuți și pe mine
Valdanet: Am scris! ⚘
Alte întrebări interesante