Limba română, întrebare adresată de bogdanburciu, 8 ani în urmă

Vă roggggg urgent !!!!!
Dau coroană și 50 de puncte​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de glee
2

Cuvantul naşpa

Opinia mea despre acest cuvant este ca chiar daca e cuvant negativ, il poti folosi pentru multe lucruri. ex: Mancarea e naşpa aici.

Cuvantul e folosit mult cand esti intr-o situatie urata/ e ceva rau. oamenii au nevoie de mai multe cuvinte ca sa pot sa iti exprim opinia lor mai bine, iar cuvantul naşpa e un exemplu bun pentru asta. inseamna mai multe lucruri dar de multe ori oamenii folosec cuvantul naşpa ca ii se pare mai potrivit pentru enuntul lor.

Dar daca nu exista cuvantul, tot puteam sa ne exprimam opinia linistiti cu cuvintele : prost, rea , urata.

Puteti folosi "naşpa" ca un cuvant negativ dar politicos. e macar mai bine decat sa spui "urat"

ex:▪︎Profesorul e naşpa.

▪︎Profesorul e urat.

E o difrenta mare intre aceste doua. atat de mult schimba sinonimul unui cuvant. eu cred ca naşpa este un cuvant destul de fine si asi fi mai trista daca cuvantul nu exista.

Sper ca te-am ajutat, succes mult la scoala!


bogdanburciu: Ms multtttt
bogdanburciu: îți dau coroană când I apare .....
glee: ok , cpl :)
Răspuns de Valdanet
5

Compunere cu opinia mea despre cuvântul nașpa folosit de tineri

Opinia mea este că dacă tinerii folosesc acest cuvânt cu un înțeles corect, atunci eu nu cred că este ceva care să mă șocheze.

Apoi, după părerea mea, în text nașpa este folosit corect în unele fraze, însă a fi folosit ca să califici, sau să premiezi un student ca fiind nașpa, asta nu mi se pare prea elegant, ci mai degrabă personajul vrea să arate că are spirit tânăr.

În altă ordine de idei, cuvântul nașpa a fost mai târziu introdus în dicționarul cu argouri, pentru că el era foarte mult folosit de către tineri și astfel el nu mai putea fi omis, deci s-a procedat bine.

În concluzie, cuvântul nașpa, fiind un cuvânt la modă, se folosește des, însă el nu trebuie folosit nici prea des, ori în situații ca el să nu fie corect înțeles, pentru că astfel se cade în ridicol.

Succes!

Alte întrebări interesante