Limba română, întrebare adresată de Ioana21102005, 8 ani în urmă

Vă roog!
Am nevoie de povestit o întâmplare la gradina zoologica folosing 5 pronume demonstrative, de aproximativ 12-13 rânduri! Mulțumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rose77
1
Anul trecut, in vacanta de vara, am fost cu prietena mea ce mai buna, Anastasia, la gradina zoologica. Aceasta (pron. dem. 1) este foarte pasionata de fotografie, asa ca si-a luat aparatul foto pentru a le face poze animalelor de la zoo.
Gradina zologica din orasul nostru este uimitoare. Aceasta (pron. dem. 2) este foarte mare gazduind nenymarate specii de animale. Acestea (pron. dem. 3) traiesc in conditii bune, care imita habitatul lor natural. Este o placere sa te uiti la ele.
Cum mie si prietenei mele ne plac mult leii, acestia sunt primii pe care i-am vizitat. Prietena mea le-a facut multe poze, in special puisorilor de leu. Acestia (pron. dem 4) sunt mititei si dragalasi. E destul de greu sa iti imaginezi ca vor deveni atat de mari!
Dupa ce am vizitat leii, am mers sa vedem zebrele. Acestea ( pron. dem. 5) erau tare bucuroase de noi, caci le adusesem niste mere delicioase. Toate s-au strans in jurul nostru pentru a gusta merele.
Dupa ce am maivizitat si alte animale, am mers la maimute. Prietena mea adora maimutele, asa ca si-a scos aparatul pentru a le face poze. Una dintre maimutele, deranjata de blitul aparatului, si-a strecurat mana prin gard si i-a furat aparatul Anastasiei.
Aceasta (pron. dem. 6) era disperata, deoarece aparatul ei era extrem de special pentru ea. Mai mult, pana gaseam pe cineva care sa ne ajute sa il recuperam, maimutica l-ar fi putut strica.
Din senin, mi-am amintit ca aveam o banana in ghiozdan, asa ca am ademenit-o cu ea pe maimutica si i-am furat aparatul.
Anastazia s-a bucurat enorm ca si-a recuperat aparatul si de atunci s-a hotarat sa nu mai deranjeze animalele, facandu-le atat de multe poze!

(am folosit 6 pronume demonstrative)

Rose77: Inteleg, doar ca nu am cum sa il sterg decat daca un moderator il sterge.
Ioana21102005: Au.....umm....nu stiu cum sa fac altfel, nu pot sterge cumva postarea?
Rose77: Oricum nu cred ca colegii tai se vor lua dup tine, deoarece pe brainly sunt muuuuulte intrebari si nu o vor gasi fix pe a ta.
Rose77: Nu, nu pot sa o sterg..
Ioana21102005: Ma refeream daca o sa caute cerinta asta..
Ioana21102005: Nu o sa o gaseasca?
Rose77: Imi pare rau... Daca as putea, as sterge-o.
Rose77: Nu cred
Ioana21102005: Ok, mersi pentru compunere, mi-a luat o pagina si putin (de caiet studentesc) mersi
Rose77: Cu placere :*
Alte întrebări interesante