Limba română, întrebare adresată de haur12, 8 ani în urmă

Va roog este foarte urgeent!!! O compunere Literara despre tigru (repet LITERARA) Multumesc Anticipat!!!​
Trebuie sa o fac azi pana la 18:00 va roog ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Jay2711a
0

Buna!!

Tigrul este o specie în pericol de dispariție. Tigrul siberian și tigrul chinezesc sunt specii extrem de periclitate, aduse aproape în pragul dispariției.Blana tigrului siberian este moderat de groasă, aspră și rară, în comparație cu cea a altor feline care trăiesc în fosta Uniune Sovietică.Femelele nasc 2-4 pui, după o perioadă de gestație de 104 zile.Tigrul siberian este cel mai mare dintre cele opt subspecii de tigru și cea mai mare felină în viață.

Explicație:

Sper va te-am ajutat!


haur12: multumeeeesc!!!
Jay2711a: Nici o problemă!
Răspuns de babaciunicoleta14
0

Explicație:

Puiul de tigru

Intr-o jungla îndepărtată,la un apus liniștit de iunie un micut pui de trigu a venit pe lume,a deschis ochișorii și cu uimire și iubire si-a privit mamica ca care îl admira. Era doar un ghemotoc micut de blana dungata fara nici un semn ca ar deveni o fiara sălbatică.

Zilele treceau iar puiuțul creste ,toată ziua manca și dormea , încă ii era interzisa părăsirea cuibului sau. Cunoștea lumea de a afara doar din poveștile mamei care ii spunea ca afara înseamnă pericol ptr un mic ghemotoc lipsit de apărare, dar din privirile pe ascuns lumea îl incanta,zările fluturi și floricele și tare își doresc vadă ce este cu ele.

Dupq câteva zile , cand mamica pleca după hrana, el se strecura încetișor afara și se juca în apropierea "casei" cu toate acele zburătoare minunate și privea la soarele ce -i încălzea blanita,rasfatandu-se cu muzica râului ce se auzea în apropiere. Astfel timpul trecea și nici nu si-a dat seama când chiarele și colții ii crescuse indeajuns de mult în cât sa se poată apară, acum era gata, era pregătit sa iasă în lumea de afara ,periculoasa cum o știa mamica și minunata după cunoștințele micuțului tigru.

Alte întrebări interesante