Engleza, întrebare adresată de jessikanz, 9 ani în urmă

Va rooog mult ajutati-ma la engleza cu timpurile. (clasa a8a) . Nu stiu cum se folosesc :(( explicati-mi va rog cum se folosesc , nu imi trebuie regula , adica vb + ing si chestii din astea, vreau sa stiu cum se folosesc, gen de unde stiu ca acolo trebuie sa pun present simple sau acolo future simple sau ceva de genul, Multumesc anticipat.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Stupidul123
1
Pai pune verb la forma normala daca e o actiune obisnuita care o faci de exemplu : i eat an apple every morning Pentru o actiune care o faci in acest moment se pune verbul sau intitial + ing de exemplu i am eating now Apoi verbele la trecut care trb sa le sti tu pt ca unele au forma lor proprie Dupa viitorul in care adaigi will de exemplu I will eat an apple Apoi imperfectul cu forma xe trecut was sau were + verb + ing de ex I was eating an apple while my mom clap whit her hands Si apoi verbu perfect present im care e o actiune la trecut dar nu sti cand e e cu vrrbul has + verbul forma 3 de ex I have lost my keys . tu sti ca leai pierdut dar nu sti cand
Răspuns de carinela
3
ok deci incepem cu prezentul simplu (present simple). il folosesti normal presupun ca aici nu ai neclaritati.
prezentul continuu (present continuous) il folosesti cand actiunea se petrece in acest moment de exemplu: he is listening to music right now.
prezentul perfect (present perfect) il folosesti cand o actiune s.a petrecut in trecut, dar nu se mentioneaza cand de exemplu: i lost my keys. se spune ca si.a pierdut cheile dar nu zice cand. de asemenea il folosesti cand o actiune s.a intamplat in trecut si are urmari in prezent de exemplu: i cut my finger. mi.am taiat degetul si urmarea e faptul ca sangereaza.
past simple folosesti cand o actiune s.a petrecut in trecut si se mentioneaza cand de exemplu: i lost my keys last monday.
past continuous folosesti cand o actiune s.a intamplat in trecut si e echivalentul imperfectului in romana de exemplu: i was doing my homework when you came home.
past perfect folosesti cand o actiune trecuta s.a intamplat inaintea altei actiuni trecute de exemplu: i had arrived at the cinema before the film started. ajunsesem la cinema inainte sa inceapa filmul. actiunea trecuta e "a inceput filmul" dar eu am ajuns inainte de aia.
si viitorul il folosesti la o actiune care se petrece in viitor :))


jessikanz: Multumeeesc mult, m-ai ajutat mult
carinela: cu multa placere
Alte întrebări interesante