Limba română, întrebare adresată de cordoneanudavid2, 8 ani în urmă

va rooog repedeeeeee

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de paulamadalina27
2
Matilda are niste parinti care nu o iubesc si se uita la ea ca la o ciudata, pentru ca citeste toata ziua in loc sa se uite la televizor ca alti copii. Matilda este o fata inteligenta, care pana la varsta de 4 ani a invatat sa citesca. Ea a citit toate cartile din biblioteca pentru copii, iar doamna Phelps, bibliotecara ii recomanda carti pentru adulti de la autori precum Charles Dickens, Jane Austen, Ernest Hemingway și altii. Matilda a citit si aceste carti.

Mai tarziu cand ajunge la scoala, Matilda ajunge in clasa domnisoarei Honey care isi da seama din prima zi ca fata este foarte inzestrata. Ea ii propune directoarei sa o mute pe Matilda la o clasa superioara, insa aceasta nu este de acord. Domnisoara Honey se adreseaza si parintilor, insa acestia nu sunt interesati sa auda cat de inzestrata este fata lor. Invatatoarea ramane foarte dezamagita si se ataseaza si mai mult de Matilda, pe care o vede ca pe o fiica.

Directoarea scolii, doamna Trunchbull o acuza pe Matilda pe nedrept, iar aceasta se supara foarte tare si cu concetrandu-si toata forta interioara, reuseste sa doboare paharul de apa de pe biroul directoarei. Matilda ii spune domnisoarei Honey cum s-a intamplat si aceasta a invitat-o la ea acasa ca sa-si exploreze abilitatile.
Răspuns de malvina14
1

Fişă de lecură pentru cartea "Matilda"

Date despre autor :

Roald Dahl a fost un romancier, autor de nuvele si povestitor britanic. S-a născut pe 13 septembrie 1916 în Regatul Unit. S-a stins din viata pe 23 noiembrie 1990. Este cunoscut pentru cărțile : "Matilda", "Charlie si fabrica de ciocolata", "Vrajitoarele" "Marele urias prietenos".

Povestire pe scurt :

Matilda este împiedicată de părinți să mearga la scoala, insa, Matilda invata sa citeasca de la trei ani, fiind pasionata de carti. Toata familia prefera sa se uite la o emisiune, parintii fiind suparati ca Matilda citea. Cand era singura acasa, aceasta se ducea la biblioteca. Matilda se dovedeste a avea super puteri. In final, Matilda se muta la domnisoara Honey, invatatoarea ei.

Impresii :

Cartea este interesanta, plina de amuzament, care trebuie citita de orice copil.

Daca nu ai timp sa citesti cartea, uita-te la film, e foarte interesanta.


cordoneanudavid2: mss
malvina14: cu placere
malvina14: daca mai ai nevoie de ceva, anunta ma
cordoneanudavid2: ok :)
Alte întrebări interesante