Engleza, întrebare adresată de grozadaria49, 8 ani în urmă

va rooog
traduceți textul
baaa rooog​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de petro200474
1

                                Minunile naturii

Asa cum mergi prin padure un mic fluture flutura pe langa.Aripile lui luminoase si colorate stralucesc in lumina soarelui.

Sub umbra unui copac vezi un iepure.Blana lui are pete albe.Cand  minte sau sta emotionat se amesteca cu lumina soarelui si iarba.Este aproape imposibil sa il vezi.Apoi vii langa un cuib cu pui de iepuri de camp.Culorile  lor gri-maronii se amesteca cu peisajul.Cand simt ca un  dusman este aproape,stau nemiscati.Dusmanul nu ii va vedea daca ei nu se misca.

Culoarea  blanii iepurelui se schimba odata cu sezonul.In timpul verii,culoarea lor gri-maronie se potriveste cu solul si frunzele.Tarziu in toamna,blana alba creste si inlocuieste haina maro a iepurelui.Asta ii permite iepurelui sa se amestece cu zapada alba.Iarna,intraga lui blana este alba,exceptand urechile si nasul.Primavara culoarea se schimba din nou,si blana devine maro.Cum iepurele este activ atat vara cat si iarna ,schimbarile culorii blanei ii sunt necesare pentru a supravietui.

Unele animale isi schimba culoare corpului pentru a se integra in diferite peisaje.Pielea soparlei se schimba in diferite culori,in functie de emotii,lumina si temperatura. Fiecare campie,padure si mal al raului este casa pentru o varietate de animale.Privitul la ele ne poate aduce noi cunostinte despre minunile si misterele lucrurilor vii.

Alte întrebări interesante