Istorie, întrebare adresată de AleXH1, 8 ani în urmă

VIAȚA DE ZI CU ZI ÎN TIMPUL EPOCII CEAUȘESCU

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sebyddb
1
Sub regimul lui Ceauşescu, românii au primit alimentele de bază cu porţia. Plecând de la ideea că necesarul zilnic era de doar 2.700 - 2.800 de calorii, comuniştii au redus raţiile de pâine, ulei, zahăr şi carne şi au instituit cartelele, documentele fără de care românii nu primeau alimentele de bază. Vreme de un deceniu, sub Ceauşescu, românii au cumpărat pâinea, zahărul şi uleiul numai pe cartelă şi doar de la alimentarele de cartier. Raţionalizarea alimentelor a fost un proces introdus treptat, începând din anii '80.

La data de 19 decembrie 1980 a apărut „Legea pentru constituirea, repartizarea şi folosirea pe judeţe a resurselor pentru aprovizionarea populaţiei". Decretul stabilea raţionalizarea consumului de alimente în funcţie de judeţ, iar cartelele la zahăr şi ulei erau diferenţiate pe categorii de populaţie.

sebyddb: Sper ca te a ajutat…
Răspuns de sarmale666
1

Epoca lui Ceaușescu

1))În aceasta epoca erau foarte mulți oameni săracii, și multa foamete de exemplu oamenii sa ia o jumătate de pâine trebuiau sa stea la rand de la 4 dimineața și stăteai la rand pana venea pâinea, la fel și cu laptele.

2))Dacă vorbeai rău despre Ceaușescu, te arestau

3))Ceausescu nu dădea Lumina și căldură oamenilor

Sper sa fie corect

Spor la teme ☕

Alte întrebări interesante