VIII. Într-o compunere de 4-6 rânduri, prezintă-ți preferințele culinare, folosind adjectivele din seria de mai jos. Trece-le la forma de plural, articulat hotărât: auriu, roșu dulce, picant, savuros
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
● Într-o compunere de 4-6 rânduri, prezintă-ți preferințele culinare, folosind adjectivele din seria de mai jos.
- cu păstrarea formei din listă (singular)
„M-a atras întotdeauna un fel principal savuros. Chiar dacă este mai dulce sau mai picant, important este să aibă un gust bogat, intens. Importante sunt și culorile, ele fac mâncarea mai apetisantă. Sosul roșu, cartoful auriu sunt întotdeauna binevenite în farfuria mea.”
- cu schimbarea formei din listă (plural)
„Nu mi-au plăcut niciodată mâncărurile savuroase. Dacă sunt prea dulci sau prea picante, prefer să le ocolesc. Mie îmi plac mai degrabă salatele, unde legumele roșii, verzi sau aurii îmi decorează farfuria. Puțin ulei de măsline și puțină sare e tot ce accept în salatele mele.”
● Trece-le la forma de plural, articulat hotărât:
auriu → auriii (masculin), auriile (feminin)
roșu → roșiii (masc.), roșiile (fem.)
dulce → dulcii (masc.), dulcile (fem.)
picant → picanții (masc.), picantele (fem.)
savuros → savuroșii (masc.), savuroasele (fem.)
● Compunerea cu formele de plural, articulate hotărât:
„Savuroasele mâncăruri pregătite de bunica mea sunt cele mai bune din lume! Dulcile plăcinte cu brânză, picantele sosuri pentru friptură sunt preferatele mele. Dar și salatele ei sunt minunate! Roșiile pătlăgele, auriii ardei din propria ei grădină sunt mereu prezente în salatele pe care ni le servește.”
Recomandare:
Folosește compunerile de mai sus doar ca sursă de inspirație. Nici Brainly, nici profesorii, nu încurajează și nu apreciază plagiatul și temele copiate cuvânt cu cuvânt de pe internet.