Limba română, întrebare adresată de mirelacarina, 9 ani în urmă

vreau doua compuneri despre bunica si tata

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cocollino123
0

                                  Tata


     Tata, un cuvant frumos la auz când il rostesti. Cu ochi blanzi, voce calda, maini aspre care imi mangaie parul, cu zambet pe buze când il imbratisez... Acesta e tata. Ma iubeste si sentimentul este reciproc. Daca m-ar intreba cineva, ce inseamna acest cuvant pentru mine, as fi zapacit(a) si nu cred ca as stii ce sa raspund pe moment. Iubire? Îngrijire? Atentie? Dar cu glas tare, as spune un singur lucru:E totul pentru mine!


                               Bunica


    Daca ai sta sa o analizezi, ai observa ridurile evidente pe care eu le-am provocat, parul alb care tot din cauza mea este. A indurat fiecare clipa doar pentru a ma creste pe mine, ca o a doua mama, ceva mai in varsta. In fiecare seara primeam cate o poveste despre zmei si zane, inainte de a adormi. Imi saruta fruntea soptindu-mi ,,Noapte Buna" si stingând lumina. In fiecare dimineata ma trezea devreme pentru a o ajuta la treburile gospodariei. Tot timpul avea cate o surpriza pentru mine. Tot ce gaseam in ochii ei era invaluit de mister.

    De aceea o iubesc si o voi iubi mereu pe femeia care a fost langa mine privindu-ma si veghiindu-ma chiar daca nu era langa mine,..



  



mirelacarina: ms
Alte întrebări interesante