Vreau explicatia la aflarea a 3 necunoscute.
a+b+c=92
Stiind ca:
a+b=55
b+c=43
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
40
urmatoarea rezolvare este pentru clasele 1-4,iar mai tarziu o sa inveti alte metode
92-55=37(c)
92-43=49(a)
43-37=6(b)
Răspuns de
47
Deci avem a+b+c=92
stim ca a+b=55 deci inlocuim in ecuatia a+b+c=92 si in loc de a+b punem 55 ca sa-l aflam pe "c" 55+c=92 , c=92-55 , c=37 ;
Acum ca il stim pe c putem sa-l aflam pe b din b+c=43 , il inlocuim pe c cu 37 si avem :
b+37=43 deci b=43-37 , b=6 ;
Acum il stim pe c=37 si pe b=6 deci putem sa-l aflam pe a si in a+b=55 il inlocuim pe b cu 6 si rezulta a+6=55 deci a=55-6 , a=49 ;
Acum verificam : 49+6+37=92
stim ca a+b=55 deci inlocuim in ecuatia a+b+c=92 si in loc de a+b punem 55 ca sa-l aflam pe "c" 55+c=92 , c=92-55 , c=37 ;
Acum ca il stim pe c putem sa-l aflam pe b din b+c=43 , il inlocuim pe c cu 37 si avem :
b+37=43 deci b=43-37 , b=6 ;
Acum il stim pe c=37 si pe b=6 deci putem sa-l aflam pe a si in a+b=55 il inlocuim pe b cu 6 si rezulta a+6=55 deci a=55-6 , a=49 ;
Acum verificam : 49+6+37=92
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Fizică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă