Limba română, întrebare adresată de 5denisa6, 8 ani în urmă

vreau rezumatul textului!!!!!dau coroana​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gigelinteligentu3579
1

Răspuns:

Iti dau rezumatul cartii daca vrei ca nu pot acum la text,poate o sa te ajute...

Capitolul 1 – Blaga a inceput sa comunice cu ceilalti la 4 ani, indemnat de mama sa. Acesta a venit pe lume pentru a umple un gol, caci sora lui mai mare, Leti, a murit intr-un accident.

Capitolul 2 – Autorul descrie ograda si casa, unde se afla un ceas vechi ce canta. De asemenea, acesta isi decrie tatal, care este un mare iubitor de literatura.

Capitolul 3 – Primii prieteni ai baiatului sunt fetele, Rafira, dar dupa adevaratii lui prieteni: Vasile, Adam si Roman. La varsta aceea, cei patru prieteni mergeau cu gastele pe deal, dar intr-o zi, Lucian le-a pierdut, dar tatal sau le-a recuperat, platind o suma de bani. Tot in acelasi timp, umbla un caine turbat prin sat. Acesta a muscat cateva persoane din sat, printre care se afla si Vasile. Acesta a fost trimis in Budapesta pentru a se vindeca.

Capitolul 4 – Tatal baiatul spera ca prin comasare sa obtina o distributie rationala a pamanturilor. Acesta era hotarat sa dea pamanturile taranilor spre comasare, desi unii sateni nu erau de acord.


5denisa6: meris
5denisa6: mersi*
Alte întrebări interesante