Limba română, întrebare adresată de paulpaul1145, 8 ani în urmă

vreau si eu caracterizarea lui Nechifor Lipan din romanul Baltagul​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anetud
1

Răspuns:

Explicație:

Nechifor Lipan este un personaj absent al romanului. Ceea ce se stie despre el este din povestirea sotiei sale, Vitoria..

El avea o mustata groasa, de culoare neagra. Era mic si gras dar in acelasi timp voinic. era un om petrecaret dar si un cioban priceput.

Nu vea scoala dar credinta in Dumnezeu il facea puternic.


paulpaul1145: multumesc pentru raspuns dar crezi ca poti face o compunere mai lunga ?
Răspuns de puiuflorindraga
2

Răspuns:Vezi explicatia!

Explicație: Nechifor Lipan,era un ”oier”,foarte priceput in mestesugul sau!Priceperea sa,l-a situata printre ciobanii avuti.Avea cam 300 de oi!Iar podul plin cu ce ii trebuiau lui si familiei sale!Era un barbat falnic, bine legat ...un om harnic si fudul!Dar si iute la manie!Purta cu sine un baltag (topor greu cu coada scurta!) ,pt. a se apara de hoti,....de care nu prea se temea! Nu se uita la bani,atunci cand dorea ceva!E drept ca .....ii placeau femeile....Lucru...pt. care sotia sa......nu prea il vedea cu ...ochi buni!Dar nu avea ce face!Era neintrecut in gospodarie!

Uneori....Nechifor....o stapanea....cu greu!Adica aplica si metode coercitive!Cam atat despre Eroul absent al romanului  scris de Sadoveanu!    Iti doresc o zi perfecta!

Alte întrebări interesante