Limba română, întrebare adresată de sebyblack, 9 ani în urmă

Vreau si eu ce va destul de greu. Am nevoie de o demonstratie . Trebuie sa demonstrez ca textul  ''emotie de toamna" ete o arta poetica.va rog am nevoie pentru miine la romina plss. si sa aiba vreo 15-20 rinduri dar nu conteaza daca este de 14 sau daca este de 23 important este sa pot face macar 20 de pagini PLSSSSSS:-)


motanudeea: cum 20 de pagini ?
sebyblack: 20 de rinduri
sebyblack: multumesc ca mi-ai acceptat intrebarea mea

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de motanudeea
3
Emotie de toamna de Nichita Stanescu

            Dupa parerea mea, poezia ,,Emotie de toamna” de Nichita Stanescu  este o ars poetica (arta poetica) si in acest sens voi aduce urmatoarele argumente.
           In primul rand, textul respecta normele acestui concept in ceea ce priveste compozitia, stilistica sau figurile de stil. 

           In al doilea rand, Nichita Stanescu demonteaza toate elementele artei, pe care le reaseaza intr-o maniera proprie, cel va particulariza de restul poetilor acestui gen. De asemenea se deosebeste prin calitatea limbajului sau si pri multitudinea de metafore folosite.
            Poezia pare a fi un testament prin care poetul isi exprima tristetea si sentimentele. Prin m
etafora “O sa mi creasca aripi ascutite pana la nori” sugereaza moartea, iar copacul (,,A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva, / cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta'') este un simbol al vesniciei de aceea pare ca se agata de acest lucru pentru a-si salva creatia. Iar prin folosirea metaforei inecarii cuvintelor in mare (,,iau cuvintele si le-nec in mare'') vrea sa sugerze salvarea operei sale, deoarece marea simbolizeaza viata.
           In concluzie, poezia ,,Emotie de toamna'' de Nichita Stanescu  este o ars poetica.


sebyblack: MULTUMESC EXTREM DE MULTTT!!!! nustiu ce m-asi fi facut fara tine!!
motanudeea: cpl :)
sebyblack: MSSSSs
Alte întrebări interesante