Limba română, întrebare adresată de Alexandra273, 9 ani în urmă

Vreau si eu o compunere in care sa demonstrez ca poezia Iarna de Vasile Alecsandri este un pastel.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de deliaa02
2
IARNA_de VASILE ALECSANDRI
Pastelul(aici scri definitia pastelului,cauti pe net).
In pastelurile sale,Alecsandri ilustreaza natura cu toate frumusetile ei in toate anotimpurile realizand un adevarat calendar in versuri dar a avut o evidenta preferinta pentru anotimpul ''imbracat in diamante''.
Poezia ''IARNA'' de V.Alecsandri a fost publicata in revista ''Convorbiri literare'',impreuna cu alte pasteluri inchinate anotimpului alb.Definit prin numele anotimpului stralucitor de alb,''IARNA''sugereaza particularitatile ce compun tabloul ei maret si fastuos,precum si sentimentul de admiratie a eului liric pentru noianul de ninsoare ce s-a asternut '' pe ai tarii umeri dalbi''.
Deoarece este o opera literara in versuri,in care este descris un tabblou din natura,iar poetul isi exprima direct sentimentele,poezia ''IARNA'' de V.Alecsandri este un pastel.
Spre ca te-am ajutat! Sa imi spui daca gasesti definitia pastelului.

Răspuns de nalriv
1
Pastelul - specie literara a genului liric (înrudita cu meditatia, rondelul și sonetul ) în care poetul descrie un cadru natural în transformarea sa, succesiunea anotimpurilor, muncile agricole, etc. Creatorul pastelurilor in lit. ro. este V. A.
Alte întrebări interesante