Religie, întrebare adresată de Luci098, 8 ani în urmă

Vreau si eu repede o compunere cu titlul bucuria de a fi crestin

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ellieeee2007Ariadna
8

Bucuria de a fi crestin

Eu sunt creștin, si sunt mandru de

asta.Noi,crestinii ortodocsi credem intr-un singur Dumnezeu,nu mai multi.Nu credem in Zei,sau alti dumnezei,cum ar fi : Bhuda,Mahomed etc. . Bineinteles,fiecare isi alege Dumnezeul sau in care va crede si religia din care va face parte.Indiferent de religie,noi,oamenii suntem EGALI.Avem aceleasi drepturi.

Acum,sa vb mai mult despre Dumnezeul nostru, Iisus:

Iisus ,este fiul lui Dumnezeu.Dumnezeu a vrut un fiu pe care sa l trimita pe Pamant sa faca lumea mai buna.El ,vazand o pe Fecioara Maria cat de buna si inimoasa este a ales ca ea sa fie mama fiului sau,astfel Maria rămânând însărcinată cu Iisus Hristos.Parintii Mariei auzind ca ea a ramas gravidă, fiind la o varsta frageda,au gonit o de acasa.Ea a ramas pe drumiri ... D-zeu cum a aflat a vorbit cu Iosif,un pastor batran,cu varsta intre 70-80 de ani.El a luat o pe Maria in grija lui.Peste ceca timp,mariei i a venit timpul sa nasca.Ea a mers in Bethleem cu Iosif si au cautat un loc de a naste.

A fost greu sa gaseasca,dar pana la urma au gasit,intr o iesle,cu vaci,boi,oi.La nastere,craii afland vestea uimitoare au pornit in cautarea lui Iisus,noul imparat.Ei au trecut si prin imparatia lui Irod.Acesta i a intrebat unde se duc.

-Unde mergeti voi?

-Mergem la nasterea noului imparat,Iisus Hristos!

-Ahaa,dupa ce va intoarceti ia sa-mi aratati si mie drumul!

Irod,auzind ca Iisus va fi noul imparat, a avut gand de a-l ucide,crezand ca i va lua locul ca imparat.

Cand au ajuns craii ei i au dat cadouri nou-nascutului:

-aur

-smirna si

-tamaie

In acest timp,Irod a planuit ca toti copii sub 2 ani sa fie ucisi.Mare jale s-a produs!Tipete si hohote de plâns pe strazi!Mame care plangeau pana le cadeau ochii din cap si li se rupea inima de durere caci li se smulsesera odraslele cele dragi din brate!Era un haos ingrozitor.

Ingerul Gavril le-a vestit mariei si lui iosif vestea,iar ei au fugit in Ierusalim,si au scapat,apoi,viata Mantuitorului Nostru,Iisus,a continuat!

Sper ca e bineee!:)

Alte întrebări interesante