Limba română, întrebare adresată de Dianasivulpe001, 9 ani în urmă

vreau si eu un eseu explicand cuvantul casa ,se poate ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Blubberry
0
Casa este cel mai scump loc,este locul unde m-am nascut,unde am spus primul cuvint,unde am facut primii pasi,unde imi formez viitorul,si ma avant cu pasi marunti spre viitor. Este locul unde ma simt in largul meu,unde ma simt cel mai bine,unde toti membrii ma apara ca niste soldati,indiferent de situatie,casa este inima unei familii care ne tine strans la pieptul ei si ne protejeaza mereu. Casa parinteasca e locul unde mama ti-a alinat durerile, locul cel mai frumos din lume...casa parinteasca pentru un om este cea mai speciala locuinta . In ea , omul si a petrecut cele mai frumoase amintiri ale copilariei impreuna cu familia sa . Crescut de mic acolo , omul simte o atractie fata de ea si este cel mai frumos lucru . fiecare casa are ajunsurile si neajunsurile , dar atunci cand te afli in casa in care ai copilarit simti ca totul este perfect .
Chiar si cand se v-a muta in alta locuinta , glasul bland si dulce al casei parintesti il v-a chema in "leaganul ei".
ea nu se uita .... ea este pe de alta parte si cea mai sfanta amintire a copilariei .. Amintirea primilor pasi , amintirea parintillor , amintirea a tot ce este mai curat si mai bun in sufletul nostru . Pasind pragul casei si aruncandu ne in cele mai dragi ''brate'' din lume , la pieptul celora care ne-au dat viata , toate golurile din suflet si greutatile se duc .. se duc si mai ramane doar sentimentul acela puternic de afectiune .
in sufletul nostru , acel ACASA ramane un altar in fata caruia ingenunchiem cu ochii in lacrimi de fericire si de durere , de dor si de iubire . Oriunde ne-am duce , acele amintiri petrecute in casa copilariei noastre vor ramane in sufletul nostru , starnind emotii i bucurie .
toate acestea nu se pot uita .. Casa parinteasca nu se uita , nu se vinde , nu se da imprumut .. Ea se pastreaza mereu vie in sufletul nostru cu cele mai senine amintiri : amintirile dulcei noastre copilarii .....    
Alte întrebări interesante