Limba română, întrebare adresată de mneagoe400, 8 ani în urmă

vreau și eu un text narativ care să se întâmple în grădina bunici
vă rog
dau coroana și mă abonez​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de noatarcea
1

Răspuns:

Intr-o toamna,cand mai mergeam pe la bunicii mei si ii ajutam cu treburile casnice,deoarece bunicul meu era imobilizat iar bunica nu se descurca la tot singura,eu ma ocupam de gradina.Udam florile,legumele,copacii,plantam daca e cazul,pana cand,intr-o miercuri,am mers sa culeg salata din gradina unde am gasit ceva pretios.Un inel pe care i l-a daruit bunicul meu bunicii mele.Unul pretios,din diamant,dupa care bunica regreta foarte mult ca l-a pierdut.I l-am adus ei,iar atunci,fata ei s-a luminat.Cand l-a pus,s-a simtit iar tanara.Dupa ce am reusit sa o bucur,am continuat munca de care trebuia sa ma ocup.

Intr.o zi de toamna , ma plimbam prin gradina bunicii.

Acolo existau tote soiurile te pomi de la aluni pana la zmochini . Deodata pe gand ma plimbam pe langa nuc, o coaja de nuca mi.a picat in cap.

Pe creanga copacului se afla o veverita . Ea avea o coada roscata si stufosa , ochi margelati si gherute ascutite . Micuta faptura se uita sperioasa la mine si apoi sari o creanga mai sus. Cand am vazut ca era asa timida, i.am cules niste nuci punandu.le la radacina copacului .

Dupa ce m.am indepartat aceasta a luat sfioasa nucile si a fugit .

Eram foarte fericita de fapta facuta

Gradina Bunicilor

Bunicii mei stau la tara, in Sibiu. Oamenii din zona se ocupa cu cresterea animalelor si cultivarea gradinilor. Eu cand am vacanta, merg la bunicii mei in vizita. Ei au curte cu gradina mare, unde imi place sa ma relaxez in compania ciripitului de pasarele. Bunica si-a amenajat, in fata casei o gradinita cu nenumarate flori .Bunicul este un impatimit in ale gradinaritului. El se ocupa de gradina cu legume, unde isi petrece aproape toata ziua, gradinarind de zor. Cand merg la bunicii mei , mie imi place sa o ajut pe bunica la intretinerea florilor din grădiniță, insa bunicul ma ia sa-mi arate si sa-l ajut prin gradina lui cu legume. Deseori imi spune ca ar trebui sa invat secretele lui si sa devin un bun gradinar asa cum este el.


noatarcea: 3 exemple
Alte întrebări interesante