Chimie, întrebare adresată de nicolaebaciu99p9j33a, 8 ani în urmă

Vreau și eu va rog frumos un referat la chimie despre : Importanta polimerilor și impactul lor asupra mediului , sa conțină :

- Tipuri de polimeri

- Poluarea mediului cu deșeuri

- Metode de recuperare și de reciclare .

Mulțumesc !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danmatei2014
4
Polimerii sunt moleculele care au facut viata posibilă. Polimerii sunt substanțe organice care contin in molecula lor structuri care se repeta (monomeri). Cand ne gandim la polimeri, de obicei ne gândim la plastice, însă, polimerii nu se rezuma doar la atat. ADN-ul si ARN-ul sunt polinucleotide (biopolimeri), proteinele sunt polipeptide, hârtia este in cea mai mare parte alcătuită din celuloză, un polizaharid. Polimerii sunt bineînțeles si plasticele si cauciucurile folosite in industrie (PVC, PNA, poliizopren, bachelita, dar și lâna si celuloza).
Datorită folosirii acestor materiale la scala industrială, a apărut o problema cu privire la locul de depozitare a plasticelor dupa folosire. Polimerii cu cat sunt mai durabili cu atat sunt mai puțin biodegradabili. De aceea, multe din noile materiale folosite sunt O adevărată problema pentru mediul înconjurător creând adevărate probleme ecosistemului de la lacuri până la păduri care au ajuns loc de depozitare.
Reciclarea lor este posibilă prin reacții de depolimerizare, reacții care desfac lanțul polimeric in bucăți mai mici, până chiar la structurile componente. Acestea se practica pe scala largă în țările civilizate pentru a limita efectul asupra mediului a acestor materiale.
Concluzionând, polimerii sunt nu doar niste materiale folositoare ci si elementele care ne formează si ne dau foi pe care sa scriem teme si eseuri :D
Alte întrebări interesante