Limba română, întrebare adresată de mariadanutzae30, 8 ani în urmă

vreau un rezumat de la '' Fluturele de H.C Andersen" va rog frumos ajutatima rapid,raman datoare celui care raspunde primul!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mayageo1
28

Fluturele visa la o mireasă din rândul florilor. Micuțul era înconjurat de flori care mai de care mai frumoase așa că alegerea sa era una grea, foarte grea.

Margareta a fost prima la care fluturașul a zburat. Aceasta este singura floare care poate cunoaşte viitorul îndrăgostiţilor. Ca-ntr-un ritual, tinerii îi rup petalele, încercând să găsească un răspuns pentru întrebările lor: „mă iubește?”, „nu mă iubește?”. Insă în loc să-i smulgă petalele, acesta i le săruta. Cu toate acestea floarea nu s-a mulțumit, nedorind să-i dea musafirului vreun răspuns, alungându-l de pe petalele sale. De acolo călătorul drăgălaș a continuat căutările, însă nicio plantă nu-i era pe plac: anemonele erau prea timide, violetele prea înflăcărate, lalelele prea mărețe, mereu se dădeau în spectacol, bobocii de măr aveau o viață mult prea scurtă ceea ce însemna și o căsătorie de scurtă durată. Floarea de mazăre îl atrăgea, dar gândul că soția sa va ajunge o păstaie îl înnebunea, determinându-l să nu-i ceară mâna.

Timpul a trecut, luând cu dânsul primăvara și vara, iar fluturele tot singurel a rămas. Plantele își păstrau hainele de sărbătoare însă își pierduseră treptat, treptat parfumul tinereții. În cele din urmă, după atâtea căutări, fluturele decise să aleagă o menta, doar ea mai avea miros, însă ambii parteneri acum erau trecuți de tinerețe iar nunta lor le aducea râsete și batjocore din partea celor din jur așa că doar prietenia le mai rămăsese.

Astfel fluturele a ajuns să rămână cavaler bătrân. La venirea toamnei, când ar fi trebuit să stea în casă alături de soție, fluturele zbura singuratic, pătrunzând chiar într-o casă care avea ușile deschise. 


Alte întrebări interesante