Limba română, întrebare adresată de Alwc, 8 ani în urmă

Vreau urgent o compunere descriptivă de 150 Sau 200 cuvinte. va rog mult mai multe puncte nu am. dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bianca787
1

O zi de primăvară. Doar eu și prietenul meu Azor stăm lângă copacul de dud al bunicii. Bunicul mi-a legat de acel copac un leagăn și ori de câte ori veneam la ei, mă repezeam la ,, minunatul meu leagăn,,.

În acea perioadă erau merii înfloriți și toate albinele buluc pe copaci, iar în iarbă se mai zăreau câteva floricele firave și de bigmenți nemaipomeniti.

Concret, era o primăvară pe care rar o întâlnești. Care împodobea copacii cu mii de floricele.

Eu tot stau pe acel leagăn și mă uit la Azor care fugea după niște fluturași micuți. Încep a râde și de o dată aud ciripind și-mi îndrept capul spre acel cântecel de rândunică. Era incântător! Mă simțeam atât de bine încât închid ochii și las adierea vântului să îmi bucure sufletul, dar aud pe cineva. Mă striga bunica și îmi spuse să vin la ea. Ea ma surprins cu niște plăcinte pe care le-am mâncat cu mare poftă.

Când terminasem de mâncat, bunicul îmi spune dacă vreau să merg cu el în sat, iar eu îi răspund afirmativ la întrebare, așa că îl luăm pe Azor, ne luăm la revedere de la bunica și plecăm.

Și trecem noi așa pe drum, iar eu mă uit la toți oamenii satului cu ochii mei de vultur. Era o zi de lucru, așa că mulți oameni îi vedeam cum erau precum niște albinuțe, foarte harnici. Unii dând cu mătura, alții stergând geamurile ș.a.m.d.

Mai erau și câteva băbuțe. Stăteau pe băncuțe și mai vorbeau și ele ca să mai uite de durerile bătrânetii, iar eu și bunicul într-un ritm, le salutăm.

Și așa se făcura seara, iar eu, bunicul și Azor, ne îndreptăm spre casă, la bunica și îi spunem tot ce-am făcut. Mi-a plăcut foarte mult acea zi!

Sper că îti va fi de folos!

Alte întrebări interesante