Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

VVAA DDAAUUU CCOORROOAANNAA VVAA RROOGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!
,,Intr-o sara din luna trecuta earam adunati mai multi prietini,toti lungiti pe divanuri(....)si inarmati cu ciubuce mari,carele producea o atmosfera de fum vrednica de sala selamlicului a unui pasa.Afara cerul era invalit de nori vineti,care se spargea deasupra Iasiului.(....)
Printre noi se gasea un tanar zugrav frantez,care pentru intaia data iesise din tata lui spre a face un voiaj in Orient.
--Domnilor ,ne zise el, va marturesesc cu rusin,ca pan-a nu veni in tarile d-voastre, nici nu presupuneam ca se afla in Evropa o Moldavie si o Valahie.Dar nu ma pling nicidecum,de vreme ce ,ca un nou Columb, am avut placerea de adescoperi (.....) aceste frumoase parti ale lumei si a ma incredinta ca(...)ele cuprind in sanul lor o societate foarte placuta.''
Voi trebu sa corectati greselele si sami spuneti autorul si opera.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mi6a1
2
Intr-o seara din luna trecuta eram adunati mai multi prieteni, toti lungiti pe divanuri(....)si inarmati cu ciubuce mari, care producea o atmosfera de fum vrednica de sala selamlicului a unui pasa.Afara cerul era invalit de nori vineti ,care se spargea deasupra Iasiului.(....) Printre noi se gasea un tanar zugrav francez,care pentru intaia data iesise din tata lui spre a face un voiaj in Orient. --Domnilor, ne zise el, va marturisesc cu rusine, ca pan-a nu veni in tarile d-voastre, nici nu presupuneam ca se afla in Europa o Moldavie si o Valahie. Dar nu ma pling nicidecum, de vreme ce, ca un nou Columb, am avut placerea de a descoperi (.....) aceste frumoase parti ale lumii si a ma incredinta ca(...)ele cuprind in sanul lor o societate foarte placuta.'' ("Balta-Alba" - Vasile Alecsandri) P.S. Scuze pentru lipsa diacriticelor.
Alte întrebări interesante