(x+1)(2x-3)-4x+5=?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Desfacem parantezele: inmultim primul termen din prima paranteza cu elementele din cea de-a doua paranteza, al doilea element din prima paranteza cu elementele din a doua paranteza, si sa nu uitam sa avem grija la semne. 2x²-3x+2x-3 -4x+5 = 2x² - 5x + 2
Răspuns de
2
(x + 1)·(2x - 3) - 4x + 5 =
= 2x² - 3x + 2x - 3 - 4x + 5
= 2x² - 5x + 2
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Istorie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă