Matematică, întrebare adresată de ciudata06, 9 ani în urmă

(x+2)(x+3)-5(x+1)=(x+1)la a doua +6

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabbygabriela60
0
x la a doua + 3x + 2x + 6 =
x la a doua + 5x + 6 - 5x-5=
= x la a doua - 2x × 1 + 1 la a doua = x la a doua - 2x + 1 + 6
x la a doua - 5x - 5x + x la a doua + 2x = 1 + 6 - 6 + 5
(reduci termenii asemenea , adica tai cu o linie numerele la fel)
2x = 6
× = 6/2 (6supra2)
× = 3
P.S : ultima paranteza este (x-1) la a doua . Exercitiul asta l.am avut si eu si asa scria
Alte întrebări interesante