(x+3)^2-(x+2)(x-2)=43
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Salut!
Pentru a rezolva ecuatia, vom folosi cateva formule de calcul cu puteri:
(a+b)² = a² + 2ab + b²
(a-b)(a+b) = a² - b²
⇒ (x + 3)² - (x+2)(x-2) = 43
⇒ x² + 6x + 9 - (x² - 4) = 43
⇒ x² + 6x + 9 - x² + 4 = 43
Putem simplifica cei doi "x²"
⇒ 6x + 13 = 43
⇒ 6x = 30
⇒ x = 5
-Luke48
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Religie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă