(x+5)(2x-1)^2-16(x+5)=
DESCOMPUNERE IN FACTORI
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
5
Răspuns
Explicație pas cu pas:
(x+5)(2x-1)^2 - 16(x+5) =
(x + 5)((2x-1)^2 - 16)) =
(x + 5)(2x - 1 - 4)(2x - 1 + 4) =
(x + 5)(2x - 5)(2x + 3)
mliviu053:
poti sa imi spui ce ai facut cu 16?
Răspuns de
4
Răspuns
Explicație pas cu pas:
( x + 5 ) ( 2 x - 1 )² - 16 ( x + 5 ) = → dau factor comun pe ( x + 5 )
= ( x + 5 ) [ ( 2 x - 1 )² - 16 ] = → ( 2 x - 1 )² - 16 → aplic formula a² - b²
= ( x + 5 ) [ ( 2 x - 1 - 4 ) ( 2 x - 1 + 4 ) ]
= ( x + 5 ) ( 2 x - 5 ) ( 2 x + 3 )
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă