(x-6)(2x+5)-(x+2)(x+3)+(3-x)(x+4)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
(x-6)(2x+5)-(x+2)(x+3)+(3-x)(x+4)=(2x²+5x-30-12x)-(x²+2x+3x+6)+(3x+12-x²-4x)=(2x²-7x-30)-(x²+5x+6)+(12-x-x²)=2x²-7x-30-x²-5x-6+12-x-x²=-13x-24
monicanika:
poti sa mai ma ajuti si cu alte exercitii ca acesta?
Răspuns de
2
[tex](x-6)(2x+5)-(x+2)(x+3)+(3-x)(x+4)= \\
2x^2+5x-12x-30-(x^2+3x+2x+6)+3x+12-x^2-4x= \\
2x^2-7x-30-x^2-5x-6+12-x^2-x= \boxed{-13x-24}[/tex]
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă