Latina, întrebare adresată de vasalagmirela, 8 ani în urmă

1. Acta, non verba! înseamnă a). Fapte, nu vorbe! b). Acţionează, nu vorbi! c). Înfăptuieşte, fără vorbe! Comentează dictonul latinesc.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaicutapg
0

Acta, non verba! înseamnă Fapte, nu vorbe! sau Înfăptuieşte, fără vorbe! Acest dicton latin sugerează ca este mai important sa actionezi decat sa vorbesti. Este o incurajare de a face ceva concret si de a obtine rezultate, in loc sa te bazezi doar pe vorbe. Acest dicton poate fi folosit pentru a indemna la actiune si la rezolvarea problemelor prin actiuni concrete, in loc sa se discute despre ele doar pe hartie sau in vorbe.


vasalagmirela: eu trebuie sa scriu in latina, multumesc
Răspuns de alexandrajaba
0
a). Fapte, nu vorbe!
Dictonul latinesc "Acta, non verba!" se traduce în română prin "Fapte, nu vorbe!". Acest dicton îndeamnă oamenii să acționeze și să facă lucruri, în loc să vorbească despre ele sau să le promită. În alte cuvinte, dictonul sugerează că oamenii ar trebui să-și arate valoarea prin fapte, nu prin vorbe. Această afirmație poate fi interpretată ca o critică la adresa celor care vorbesc mult, dar care nu au realizat prea multe. Ea poate încuraja oamenii să acționeze pentru a-și atinge obiectivele și a-și demonstra valoarea prin faptele lor.

vasalagmirela: ms
Alte întrebări interesante