Limba română, întrebare adresată de grigore840, 7 ani în urmă

1. Alege varianta corectă şi scrie pe caiet explicația. Viitorul este/nu este singurul timp compus al modului indicativ. 2. Scrie pe caiet litera corespunzătoare fiecărui enunţ: A (adevărat) sau F (fals). a. Formele verbale de viitor din lista a. sunt folosite mult în comunica- rea orală, obişnuită. b. Formele verbale de viitor din lista b. sunt folosite în comunicarea scrisă, literară şi în limbajul obişnuit. c. În lista c. sunt prezentate forme întâlnite mai mult în comuni- carea scrisă. Liste de cuvinte: a. voi merge; vei merge; va merge; vom merge; veţi merge; vor merge; b. o să merg; o să mergi; o să meargă; o să mergem; o să mergeți; o să meargă; c. am să merg; ai să mergi; are să meargă; avem să mergem; aveţi să mergeți; au să meargă. 3. Citeşte fragmentul de mai jos şi conjuga verbele din paranteză la tim- Itată in caiet​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ildbatstid
3

1. Viitorul nu este singurul timp compus al modului indicativ.

2. Formele verbale de viitor din lista a) sunt folosite in in comunicarea orală,obișnuită. FALS (viitorul popular este folosit mai des in comunicarea orală,obișnuită)

3. Formele verbale de viitor din lista b sunt folosite in comunicarea scrisă,literara și în limbajul obișnuit. FALS (viitorul literar este folosit in comunicarea scrisă,literara și în limbajul obișnuit)

4. În lista c sunt prezentate forme întâlnite mai mult in comunicarea scrisă ADEVARAT


ralucamartinas10: mulțumesc mult te pupi și te iubbbb
Alte întrebări interesante