Matematică, întrebare adresată de ayannalep84, 8 ani în urmă

1 Efectuează: (6 + 6 x 6) – (6 + 6:6): 7+6:6-6: 6 =

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iGeo
10

Răspuns:

41

Explicație pas cu pas:

= (6 + 6 x 6) - (6 + 6 : 6) : 7 + 6 : 6 - 6 : 6

= (6 + 36) - (6 + 1) : 7 + 1 - 1

= 42 - 7 : 7 + 1 - 1

= 42 - 1 + 1 - 1

= 41 + 1 - 1

= 42 - 1

= 41

Răspuns de dariaioanatohaneanu
12

Salutare!

(6 + 6 x 6) – (6 + 6:6): 7+6:6-6: 6 =

(6+36)-(6+1):7+1-1=

42-7:7+1-1=

42-1+1-1=

41+1-1=

42-1=41

Alte întrebări interesante