Fizică, întrebare adresată de Tommy1212, 8 ani în urmă

1.Un scafandru, de înălțime h’ = 1,7m, aflat la adâncimea h sub nivelul apei, observă prin reflexie totală un obiect pe fundul apei aflat la distanța d = 15m, Fig. 18. Știind că indicele de refracție al apei este n = 1,33, să se calculeze adâncimea apei, h.
2.Pe fundul unui vas, ce conține apă până la înălțimea h, se găsește o sursă luminoasă. La suprafața apei plutește un disc al cărui centru se găsește pe verticala sursei punctiforme. Să se determine valoarea minimă a razei discului pentru care obiectul este invizibil din exterior.
3. O rază de lumină cade perpendicular pe suprafața unei prisme. Unghiul de deviație este δ = 300, iar indicele de refracție n = 1,6. Să se calculeze unghiul prismei.
4. O lentilă are razele R1 = 16cm și R2 = 80cm, iar indicele de refracție al sticlei din care este confecționată lentila n = 1,8. Să se determine: a) distanța focală și natura lentilei; b) puterea lentilei utilizată ca lupă.
5. Două lentile sferice subțiri, ambele convergente, au distanțele focale egale, f1 = f2 = 0,25m . Lentilele sunt alipite, formând un sistem optic centrat. Calculați convergența sistemului.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sbgx6ahshs
6

Răspuns:

Iți dau poza ca e mult de scris


Tommy1212: ok
elenagrigoras126: bună,aș dori și eu rezolvarea de la ex 1, mersii!
Alte întrebări interesante