Istorie, întrebare adresată de madalinaenache33, 8 ani în urmă

1. Urmărește traseul de mi-
graţie al vizigoților și al
vandalilor. Numește trei
provincii romane prin
care aceștia au trecut.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 2022QueenStreet2022
0

Răspuns:

salut

Explicație:

Cercetarea istorică veche ( xix - lea și la începutul xx - lea lea) , grupate sub termenul de „ invazii barbare “ sau invazii ale mișcărilor migratoare ale populațiilor germanice huni și altele, de la sosirea hunilor în Est Europa Centrală în jurul valorii de 375 la cele ale a lombarzii în Italia în 568 și slavilor în Imperiul Roman de Răsărit în 577. în cercetarea istorică modernă, mai multe limbi europene au renunțat la substantivul „invazii“ și la adjectivul „barbari“, preferând expresii cum ar fi „migrația popoarelor“ sau „perioadă al migrațiilor "( Völkerwanderung în germană, Migration Period în engleză). În franceză, încă se folosește, prin conservatorism lingvistic (principiul „surprizei mai mici”), expresia „invazii barbare”, nu cu o conotație peiorativă, ci cu referire la barbaricum , cuvânt prin care autorii romani au indicat ceea ce era în afara. imperiul lor (imperiu); în orice caz, diviziunile istorice sunt mai presus de toate concepțiile minții și se bazează pe convenții.

Aceste mișcări migratoare au avut loc în timpul Antichității târzii și, în unele cazuri (de exemplu, invazia mongolă a Europei ) au reapărut în Evul Mediu . Au reușit să provoace plecarea populațiilor native , asimilarea lor sau supunerea noilor sosiți, dar dimpotrivă, nativii au reușit să romanizeze și să creștinizeze așa-numitele regate „barbare” (ca în cazul vizigoților , a francilor , The lombarzii ).

Conform abordărilor transdisciplinare care leagă istoria și studiul paleomediului , una dintre cauzele acestor mișcări ar putea fi seria deteriorării climatice începând cu secolul al iv- lea d.Hr. și sfârșind în secolul al x- lea cu „ revoluția din anul 1000 ”. Departe de a fi redus la un eveniment unic și continuu, este mai degrabă un proces în timpul căruia diferite populații, care sunt formate și modificate sub influența mai multor factori, cresc în valuri succesive asupra Imperiului Roman , mai puțin afectate din punct de vedere climatic și agricol productivitate.

atît stiu eu sper ca te-am ajutat

Alte întrebări interesante