Istorie, întrebare adresată de alavaluta, 8 ani în urmă

10 intrebarisi raspunsuri la tema formarea statului centralizat in Anglia, secolele 11-15.
DAU COROANA SI MAA ABONEZ!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bteiosanu
1

Răspuns:

1. Cine a fost regele Angliei în secolul al XI-lea?

Regele Angliei în secolul al XI-lea a fost Wilhelm Cuceritorul.

2. De ce a avut loc cucerirea normandă a Angliei în anul 1066?

Cucerirea normandă a Angliei a avut loc în anul 1066 din cauza disputelor privind succesiunea la tronul Angliei după moartea lui Harold al ÎI-lea. Wilhelm Cuceritorul, ducele de Normandia, a prezentat o revendicare la tronul Angliei și a învins armata lui Harold în bătălia de la Hastings.

3. Cum s-a realizat centralizarea statului în Anglia în secolele XI-XV?

Centralizarea statului în Anglia în secolele XI-XV a fost realizată prin mai multe măsuri, inclusiv prin crearea unui sistem de justiție centralizat, prin consolidarea puterii regale prin reforme administrative și prin construirea unui sistem de taxe și impozite pentru a finanța activitățile guvernului.

4. Care a fost rolul Bisericii în formarea statului centralizat în Anglia?

Biserica a avut un rol important în formarea statului centralizat în Anglia, deoarece a servit drept una dintre instituțiile principale care a susținut și aplicat legea în țară. Biserica a fost, de asemenea, una dintre instituțiile cele mai puternice din Anglia în această perioada și a avut o influență considerabilă asupra politicilor guvernamentale.

5. Care au fost principalele probleme cu care s-a confruntat Anglia în perioada formării statului centralizat?

Principalele probleme cu care s-a confruntat Anglia în perioada formării statului centralizat au fost problemele de succesiune la tron, conflictele dintre nobili și puterea regală, problemele economice și sociale și conflictele cu țările vecine.

6. Care a fost rolul Parlamentului în formarea statului centralizat în Anglia?

Parlamentul a avut un rol important în formarea statului centralizat în Anglia, deoarece a servit drept un forum prin care nobilii și membrii altor grupe sociale au putut să își exprime opiniile și să influențeze deciziile guvernamentale.

7. Ce a dus la formarea statului centralizat în Anglia în secolele XI-XV?

Formarea statului centralizat în Anglia în secolele XI-XV a fost determinată de o serie de factori, printre care se numără: invaziile vikingilor, care au dus la un necesar mai mare de apărare și au contribuit la forțarea unirii triburilor și a regatului; reforma religioasă a lui Hildebrand (papa Gregorie al VII-lea), care a dus la o mai mare unitate religioasă și a contribuit la formarea unui stat unitar; și reformele administrative ale regilor normanzi, care au contribuit la crearea unor instituții centralizate de guvernare.

8. Care au fost principalele instituții ale statului centralizat din Anglia în secolele XI-XV ?

Principalele instituții ale statului centralizat din Anglia în secolele XI-XV au fost: Curtea Regală (care a jucat un rol important în administrarea justiției și în luarea deciziilor politice), Camera Regală (care a gestionat finanțele regatului) și Parlamentul (care a reprezentat interesele nobilimii, ale clerului și ale orașelor).

9. Care au fost principalele reforme administrative ale regilor normanzi care au contribuit la formarea statului centralizat din Anglia?

Principalele reforme administrative ale regilor normanzi care au contribuit la formarea statului centralizat din Anglia au fost: crearea unui sistem de justiție centralizat prin înființarea Curții Regale; introducerea unei monede unice în regat; și crearea unui sistem de recensământ și de impozitare care a permis regilor să obțînă resurse financiare pentru a-și finanța activitățile.

10. Cum a influențat reforma religioasă a lui Hildebrand (papa Gregorie al VII-lea) formarea statului centralizat din Anglia?

Reforma religioasă a lui Hildebrand (papa Gregorie al VII-lea) a avut un impact important asupra formării statului centralizat din Anglia prin promovarea unității religioase în regat. Această reforma a dus la o mai mare autoritate a Bisericii asupra statului, ceea ce a permis regilor normanzi să utilizeze Biserica că instrument de guvernare pentru a-și consolida puterea. De asemenea, reforma religioasă a lui Hildebrand a avut un impact asupra vieții politice prin introducerea unor principii democratice, cum ar fi libertatea religioasă și separarea puterilor în stat.

Explicație:

Sper că te-am ajutat!

bteiosanu


alavaluta: ms
bteiosanu: Cu plăcere
Alte întrebări interesante