2x+y=2dedesubt x+y=-1 tot prin metoda substituție
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Anexe:
silviabursuc1:
Coroniță?
Răspuns de
0
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
{ 2 x + y = 2
{ x + y = - 1 => x = - 1 - y -> metoda substitutiei
___________________
Inlocuiesc in prima relatie pe x cu ( - 1 - y)
2 x + y = 2
2 ( - 1 - y ) + y = 2
- 2 - 2 y + y = 2
- 2 y + y = 2 + 2
- y = 4 => y = - 4
_________________
x = - 1 - y
x = - 1 - ( - 4)
x = - 1 + 4
x = 3
Solutia: ( x; y) = ( 3; - 4)
_______________________
Verific:
2 x + y = 2 × 3 + ( - 4) = 6 - 3 = 2
x + y = 3 + ( - 4) = 3 - 4 = - 1
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Chimie,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Chimie,
8 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă