Matematică, întrebare adresată de sebistratan, 8 ani în urmă

√(4√2-6)^2+√(3√2-4)^2 repede va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dariusbarbu
6

Răspuns:

2 -  \sqrt{2}

Explicație pas cu pas:

 \sqrt{(4 \sqrt{2}  - 6) {}^{2} }  +  \sqrt{(3 \sqrt{2} - 4) {}^{2} }  =

 \sqrt{(4 \sqrt{2} - 6) {}^{2}  }  =  |4 \sqrt{2} - 6 |  = 6 - 4 \sqrt{2}  \\

 \sqrt{(3 \sqrt{2}  - 4) {}^{2} }  =  |3 \sqrt{2} - 4 |  =3 \sqrt{2}   - 4 \\

ne \: ramane \:  \: 6 - 4 \sqrt{2}  + 3 \sqrt{2}  - 4 \\   = 2 -  \sqrt{2}

Alte întrebări interesante