7.Analizează cuvintele subliniate în text
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
din Asia- adj
producție- adj
au crescut- verb, persoana a 3-a plural
boabele- substantiv comun, gen feminin, nr plural
Ehe! Sper că e bine! <3
chaddison:
genu
La gradul pozitiv, adjectivul arată însușirea unui obiect, fără a o compara cu însușirea altui obiect sau cu însușirea sa. (mare, mic, cald, rece, roșu – mașina mare, copacul mic, ceaiul cald, apa rece, tricoul roșu)
Uneori adjectivele la gradul pozitiv pot fi însoțite de articolele: cel, cea, cei, cele. (copacul cel mare, mașina cea mare, copacii cei mari, mașinile cele mari).
Termenii comparației pot fi în aceeași propoziție, ca mai sus, sau în propoziții diferite (Mașina albastră este mare. Mașina roșie este mai mare. / Aerul este curat în oraș. La munte este însă mai curat.)
comparativul de egalitate – la fel de mare, tot atât de mare, tot așa de mare
comparativul de inferioritate – mai puțin mare
Termenii comparației sunt legați prin adverbele decât, ca (mai mare decât …, mai mare ca …) sau prin locuțiunile prepoziționale față de, în comparație cu (mai mare față de …, mai mare în comparație cu …).
La gradul superlativ, adjectivul arată însușirea la gradul cel mai scăzut sau cel mai înalt și pot fi de două feluri: relativ sau absolut.
Gradul superlativ relativ
Adjectivul la gradul superlativ relativ arată însușirea la gradul cel mai înalt sau cel mai scăzut comparată cu aceeași însușire a altor obiecte sau cu însușirea aceluiași obiect în situații diferite.
Alte întrebări interesante
Fizică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă