a ) ( 2 + 2 ) ori 3 ) ori { 2 ori 2 la puterea 2 ori 2 la puterea 43 - 2 la puterea 46 + [ 3 la puterea 148 : 3 la puterea 43 - ( 3 la puterea 5 ) la puterea 21 ] + 16 }
b ) 122 + 12 ori { 183 : [ ( 2 ori 3 la puterea 2 ori 5 la puterea 3 ) la puterea 4 : ( 2 la puterea 4 ori 3 la puterea 7 ori 5 la puterea 12 ) + ( 2 la puterea 8 ) la puterea 9 : 2 la puterea 72 - 1 la puterea 27 ori 5 la puterea 0 ] - 9 ori ( 54 - 2 la puterea 4 ori 3 ) }
Va rog sa ma ajutati :(((((((
andreeazlate2000:
pe b) este foarte greu
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
8
Răspuns
A) 128
B) 206
Explicație pas cu pas
Rezolvare punctul A
(2+2×3) ×{2 ×2^2×2^43-2^46+[3^148:3 ^43-(3^5)^21]+16}=
(2+6)×{2 ^(1+2+43)-2^46+[3^(148-43)-3^(5×21)]+16}=
8 ×[2^46-2^46 +3^105 - 3^105)+16 =
8 ×16
128
Rezolvare punctul B
122 +12×{183:[(2×3^2 ×5^3)^4:(2^4×3^7×5^12)+(2^8)^9:2^72-1^27×5^0]-9×(54-2^4×3)]}=
122+12×{183:[2^4×(3^2) ^4×(5^3)^4:(2^4×3^7×5^12)+2^(8×9):2^72-1×1]-9×(54-16×3)]}=
122+12×{183:[(2^4×3^8×5^12):(2^4×3^7×5^12)+2^72:2^72-1]-9×(54-48)]}=
122+12×{183:[2^4:2^4×3^8:3^7×5^12:5^12+2^(72-72)-1]-9×6]}=
122 +12×{183:[(2^(4-4)×3^(8-7)×5^(12-12)+2^0-1]-54}=
122+12×[183:(2^0×3^1×5^0+1-1)-54]=
122 +12×[183 :(1×3×1+1-1)-54]=
122 +12×(183 :(3 +1-1)-54]=
122 +12×(183 :3-54)=
122 +12 ×(61 - 54)=
122 +12 ×7 =
122 +84 =
206
Alte întrebări interesante
Fizică,
9 ani în urmă
Franceza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Biologie,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă