Limba română, întrebare adresată de tudormirceatov1ccq, 9 ani în urmă

"Ai vizitat Acvariul Tropical din Paris. Imagineaza-ti ca aici ai vazut o specie de pesti fascinanta si misterioasa. Alcatuieste o legenda de 150-200 de cuvinte, in care sa explici aparitia pe pamant a acestui peste"
va rog, sa ma ajute cineva!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rox000
3
Vizitand Acvariul Tropical din Paris cu parintii,am vazut o specie de pesti foarte interesanti,Peșraul (ma m gandit la peste si la macrou,tu poti sa inventezi altceva).Peșroaii au fost niste pesti foarte rari,existand chiar din cele mai veci timpuri.
Legenda lor spune că atunci cand Dumnezeu a venit pe Pămant sa vada ce mai fac creatile Lui,ultima data s a oprit la pesti.Totul era bine,dar El a simtit ca trebuia sa creeze un peste nou,care va fi cel mai frumos peste de pe Pamant.
El a trecut pe la 3 pesti si i-a intrebat cum ar vrea noul peste sa fie.
-Atotcreatorule,noul peste ar trebuii sa aiba un cap plat si un corp turtit,ca nimeni sa nu isi puna ochii pe alt peste decat eu,cel cu gatul indoit ca de lebada,spuse inganfat calutul de mare.
-Noul peste ar trebuii sa fie pictat in toate culorile curcubeului,ca sa il vad mai bine!a rostit incantata stiuca.
Dumnezeu a sosit si la macrou si i-a pus aceeasi intrebare.Surprinzator,macroul zise:
-Dumnezeule,tu ne-ai dat viata si tot nu ne-o iei.Te rog,acest nou peste sa nu fie vanat de oamenii lacomi cum fac ei cu familia mea,ca rau este cand iti dispar surorile si fratii.
Atunci,uimit de raspunsul macroului,Dumnezeu a creat Peșraul,folosind in numele noului peste terminatia de la cuvantul "macrou".El avea un corp nemaipomenit de frumos si gratios,era viu colorat si cel mai important era nevanat de oameni.

Cred ca este cam lunga,dar SPER sa iti placa

tudormirceatov1ccq: multumesc
tudormirceatov1ccq: cam tarziu, stiu :D
rox000: cu placere
Alte întrebări interesante