Ajutati-ma va rog mult sa desfac parantezele comform formulelor prescurtate :
a) f(x)=4(x-1)²
b) f(x)=-2(x+3)²
c) f(x)=3(x-4)² +5
d) f(x)=4(x+2)²-6
e) f(x) = -(x-3)²+2
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
a) f(x)=4(x-1)²=4(x²-2x+1)=4x²-8x+4
b) f(x)=-2(x+3)²=-2(x+6x+9)=-2x-12x-18
f) f(x)=3(x-4)² +5 =3(x²-8x+16)+5=3x²-24x+48+5=3x²-24x+53
d) f(x)=4(x+2)²-6=4(x²+4x+4)-6=4x²+16x+16-6=4x²+16x+10
e) f(x) = -(x-3)²+2 =-x²+9x-9+2=-x²+9x-7
b) f(x)=-2(x+3)²=-2(x+6x+9)=-2x-12x-18
f) f(x)=3(x-4)² +5 =3(x²-8x+16)+5=3x²-24x+48+5=3x²-24x+53
d) f(x)=4(x+2)²-6=4(x²+4x+4)-6=4x²+16x+16-6=4x²+16x+10
e) f(x) = -(x-3)²+2 =-x²+9x-9+2=-x²+9x-7
Alinna04:
va multumesc mult mult pentru ajuto
Răspuns de
1
a. f(x)= 4(x^2-2x+1)
f(x)=4x^2-8x+4
b. f(x)= 2( x^2+6x+9)=2x^2+12x+18
c. f(x)= 3(x^2-8x+16) +5
d.f(x)= 4(x^2+4x+4)-6
e.f(x)= -(x^2-6x+9)+2
f(x)= -X^2+6x-9+2
f(x)=4x^2-8x+4
b. f(x)= 2( x^2+6x+9)=2x^2+12x+18
c. f(x)= 3(x^2-8x+16) +5
d.f(x)= 4(x^2+4x+4)-6
e.f(x)= -(x^2-6x+9)+2
f(x)= -X^2+6x-9+2
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă