ajutatima va rog frumos imi trebuie urgent
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
2/(2x+3)+(x-1)/(4x²-9)+5/(2x-2)=
=[2(2x-3)·2(x-1)+(x-1)·2(x-1)+5(2x+3)(2x-3)]/2(2x+3)(2x-3)(x-1)=
=[(4x-6)(2x-2)+2(x²-2x+1)+5(4x²-9)]/2(2x+3)(2x-3)(x-1)=
=(8x²-8x-12x+12+2x²-4x+2+20x²-45)/2(2x+3)(2x-3)(x-1)=
=(30x²-24x-29)/2(2x+3)(2x-3)(x-1)
(era mai frumos daca ultimul numitor era 2x-3)
=[2(2x-3)·2(x-1)+(x-1)·2(x-1)+5(2x+3)(2x-3)]/2(2x+3)(2x-3)(x-1)=
=[(4x-6)(2x-2)+2(x²-2x+1)+5(4x²-9)]/2(2x+3)(2x-3)(x-1)=
=(8x²-8x-12x+12+2x²-4x+2+20x²-45)/2(2x+3)(2x-3)(x-1)=
=(30x²-24x-29)/2(2x+3)(2x-3)(x-1)
(era mai frumos daca ultimul numitor era 2x-3)
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă