Religie, întrebare adresată de GeoGiorgi, 8 ani în urmă

Alcătuieste un eseu de 15-20 de rânduri cu tema Bucuria întemeierii Bisericii în care să prezinți evenimentul Cincizimii si importanța Bisericii pentrul viața spiritulală a creștinilor.
Dau COROANA!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Danielx9x5
16

Răspuns:

1. Biserica are mai multe sensuri:

   a) Biserica - comuniune de oameni care marturisesc acceasi credinta;

        - intemeiata in sens nevazut prin jertfa pe Cruce a Domnului;

        - intemeiata in sens vazut prin botezul primei comunitati de oameni, in anul 33, la Ierusalim;

   b) Biserica - locas de inchinare;

2. Pe cand Apostolii erau adunati de frica iudeilor, s-a pogorat Sf. Duh asupra lor in chip de limbi de foc si acestia au inceput sa vorbeasca in diferite limbi.  Apostolii vorbeau in diferite limbi, astfel ca iudeii adunati acolo, desi erau veniti din diferite parti ale Imperiului, unde se vorbeau alte limbi, puteau asculta invatatura in propria limba.  In urma cuvantarilor Apostolilor s-au botezat ca la 3000 de barbati, inafara de femei si de copii.

Biserica Ortodoxă cinsteşte persoana Sfântului Duh în Duminica Cincizecimii şi a doua zi după ea, la sărbătoarea Sfintei Treimi (numită şi Lunea Sfântului Duh). Credincioşii ortodocşi se vor afla la 31 mai 2015 în Duminica Cincizecimii, a Pogorârii Sfântului Duh sau a Rusaliilor – numită în popor şi Duminica mare. Aceasta este sărbătoarea anuală a Pogorârii Sfântului Duh peste Sfinţii Apostoli.

Scopul biserici in viata crestinilor este de ai apropia de Dumnezeu si pentru a vorbi cu el.

Sper ca te-am ajutat, succes in continuare.

Explicație:

Alte întrebări interesante