Limba română, întrebare adresată de davidpisica57, 8 ani în urmă

alcătuiește un text argumentativ de 10-15 rânduri în care sa răspunzi la intrebarea: de ce este important sa citim carti?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Lorenzo131iq
5

Răspuns:

Eu cred că este important să citim cărți pentru că deși ne ajută să ne concentrăm mai bine și să punem lucrurile cap la cap mai ușor ne ajută foarte mult atenția la restul lucrurilor școlare și extrașcolare.

Școlare: Concentrarea la exercițiile complicate, Creativitatea, care re poate ajuta atat la limba română cat și la celelalte materii ex. Matematica:

Îți vor veni mai multe idei de rezolvare a unei probleme sau vei putea raspunde mai usor la întrebările de logică

Extrașcolare: te poate face mai concentrat și mai comod cu activitățile în aer liber sau sporturile ca: tenisul, baschetul, șahul.

Explicație:

Daca e prea lung îl poți scurta :))))


davidpisica57: Multumesc mult
Lorenzo131iq: Cu plăcere!
Răspuns de Denye231
0
De-a lungul vietii este important sa citim carti deoarece acestea ne dezvolta imaginatia, vocabularul si puterea de a gandi si de a ne exprima.
In primul rand, cartiile precum enciclopediile sau dictionarele pot contribui la cultura noastra generala stiintifica, la exprimarea corecta si la un vocabular coerent care ne poate imbunatati abilitatea de a comunica. De exemplu in dictionare gasim sensuri ale cuviintelor ceea ce ne imbogateste automat modul de exprimare iar in enciclopedii, diverese informatii ce largesc adesea cultura generala pe care o detinem.
In al doilea rand cartiile iti pot diversifica si imaginatia si o pot pune la lucru. Atunci cand citim povestiri sau texte literare, narative, chiar si cele lirice ne pot creea o imagine a intamplariilor in minte, ceea ce tine de imaginatia ficaruia. Totodata in unele carti ne putem imagina un alt final sau intamplarile relatate din perspectiva noastra ceea ce de altfel tine tot de imaginatia pe care o avem.
Nu in ultimul rand, putem trata cartiile ca pe niste bune surse de inspiratie si de educatie, care isi pot pune amprenta usor in activitatiile noastre. Ca de exemplu, o carte cu retete de bucatarie sau una cu sfaturi despre primul ajutor pot contribui la dobandirea unor abilitati omenesti daca sunt studiate.
In concluzie, importanta cititului isi pune excesiv amprenta in viata fiecaruia prin continutul divers pe care cartiile il pot contine.
Scuze daca sunt greseli gramaticale, m am grabit sa-l scriu. Mult succes!
Alte întrebări interesante