Limba română, întrebare adresată de cojanstefan1112, 8 ani în urmă

Alcătuiește un text în care să prezinți o întâmplare imaginată prin care care să explici de ce țestoasă nu își părăsește niciodată carapacea . Respectă cerințele.a)Textul să aibă cel puțin zece enunțuri b) Stabilește un titlu potrivit.c) Respectă cele trei părți ale textului.intriducerea -Cum arată țestoasă demult /Ce comportament avea; cuprinsul-intamplarea care a produs într-o zi schimbarea țestoasei; încheierea-ce anume s-a schimbat de atunci.Va rog dau coroana.​


Andrei10Gg: Ok

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DoNySo
22

Introducere:Intr-o zi o testoasa se plimba prin padure.Ea s-a intalnit cu un urs.Si a inceput sa ii spuna toate necazurile ei.

Cuprins:Printre acestea testoasa Momo ii spunea ca nu poate merge repede.

Auzind acestea ,el i-a propus :

-Iti voi rezolva toate problemele daca ma intreci la o cursa de alergat,dar daca pierzi nu iti vei mai da niciodata carapacea jos.

Ea a acceptat pe loc fara sa isi dea seama ca nu poate alerga si ursul da .

Dimineata urmatoare cursa a inceput.

Ursul alerga repededar Momo nu . Vazand acestea Testoasa Momo a renuntat.

Incheiere:Ea s-a tinut de promisiune si nu si-a mai dat niciodata carapacea jos,fiind urmata si de familia ei . De atunci testoasele nu isi parasesc cochilia.

Sper ca te-am ajutat


Andrei10Gg: Care este titlu?
cojanstefan1112: Nu are titlu
Andrei10Gg: Bă trebuie sa aibă
cojanstefan1112: nu este,pentru că este evaluare
Răspuns de mariateodora712
43

Răspuns:

Titlu: casa țestoasei

*scuze penteu greselile de scriere si asa mai departe, dar incep o ora si n am timp. Sper ca te am ajutat*

Explicație:

Dedemult Testoasa arata ca o broasca obisnuita, verde cleioasa, dar putin mai mare ca restul. Era mereu bucuroasa sa cunoasca proeteni noi si comunica foarte mult.

Intr o zi pleaca sa se plimba alături de prietemul sau, ariciul. Acesta i a invitat si pe sconcsul, pupaza si bufnita. După putin drum, ariciul se gandeste sa se joace un joc. S au gândit ce s ar putea juca, iar pupaza a avut o idee, pititea. A fost aprobata de toți, iar pentru ca a ei a fost ideea a inceput aa numere.

Bufnita a zburat intr un copac, ariciul s a pus după o piatra, sconcsul intr un tufis de mure, iar testoasa intr o carapace de melc tare ciudata.

Pe toti i a gasit mai putin pe testoasa. Crezanad ca a plecat undeva departe, au parasit locul. Broasca a ramas acolo așteptând sa fie gasita.

De atunci testoasa nu mai paraseste carapacea sa si se ascunde mereu cand aude pe cineva in speranta ca va fi gasita.

Alte întrebări interesante